Weerbericht (12-9-2022)

Created with Sketch.

Weerbericht Limburg van maandag 12 t/m woensdag 14 september 

Deze week kent een hele sterke tweedeling en na een zomers warme maandag neemt in de avond de bewolking toe. Dit zal lange tijd vooral sluierbewolking zijn, maar dit zal er wel voor zorgen dat het niet sterk af gaat koelen. Het blijft verder droog en de temperatuur daalt naar 16 graden. 

Dinsdag wordt een dag met veel middelbare en gelaagde bewolking en er zijn enkele opklaringen. Het blijft overdag droog en het wordt voorlopig de laatste warme dag met maxima die nog tot 24 graden kunnen oplopen. Er staat daarbij niet veel wind. In de avond wordt een storing vanuit het zuiden opdringerig en dit zorgt ervoor dat er vanaf de tweede helft van de avond gestage regen gaat vallen. Het koelt dan in de nacht af naar 14 graden en het blijft regenachtig. 

Woensdag overdag zitten we lange tijd in een overgangszone van warme tropische lucht ten zuiden en een aanval van koele lucht vanuit het noordwesten. Op deze zone kan het langdurig regenen. De intensiteit is meestal matig, maar door de tijdsduur kan er toch tussen de 10 en 20 millimeter vallen. In het zuiden van Limburg is er ook kans op een onweersbui. De wind draait naar het noordwesten en het wordt met 18/19 graden een stuk koeler dan we gewend zijn. 

Daarna wint koele lucht vanuit het noordwesten nog meer terrein en blijft het kwik steken bij slechts een graad of 16. Alleen donderdag kan het nog 19 graden worden. Doordat de wind vanuit het warme zeewater komt vallen er vaak buien, die overdag het land op komen drijven. Tussendoor is er ook wat zon. 

Opgesteld 12 september 

Door: Nicky de Bruijn

Weerbericht (07-9-2022)

Created with Sketch.

Weerbericht Limburg periode avond van 7 t/m vrijdag 9 september

De opbouw van de atmosfeer is behoorlijk onstabiel en dit blijft de komende paar dagen zo. Op deze woensdag noteren we nog even een zomerse dag met temperaturen rond de 26 graden. 

Vanaf de woensdagavond neemt de bewolking toe, maar soms vallen er nog gaten waarbij even de sterren te zien zijn. Het koelt niet sterk af en rond middernacht is het nog 20 graden. Vannacht is het dan minimaal een graad of 16 waarbij er later toenemende kans is op een onweerscomplex vanuit het zuiden. Hierbij vallen lokaal flinke neerslagsommen en zijn er windstoten van ruim 60 km/uur mogelijk.

Donderdagochtend zijn er wegtrekkende buien richting het noordoosten. Er steekt al snel een stevige zuidwestenwind op die vlagerig is en daarbij komen er brede opklaringen en enkele vriendelijke stapelwolken voor. We zitten duidelijk niet meer in een tropische luchtsoort, want het wordt met maximaal 21 graden een stuk minder warm. De meesten zullen hier geen bezwaar tegen hebben. Tegen de avond koelt de bovenlucht op 5 kilometer af naar -19 graden en dit betekent hoog opbollende stapelwolken en de ontwikkeling van een aantal onweersbuien. Het is echter geen groot complex meer, maar allemaal losse felle buien. Niettemin kunnen dit wel actieve exemplaren zijn met hagelkansen.

Vrijdag kunnen er ook buien vallen bij een stevige zuidwestenwind en krap 20 graden. Dat is na zo'n lange tijd weer heel erg wennen!!

Opgesteld 7 september om 11:00 

Door: Nicky de Bruijn

Weerbericht (29-8-2022)

Created with Sketch.

Weerbericht Limburg 30 en 31 augustus

De zomer nadert zijn einde en de zon staat inmiddels alweer een stuk lager. Toch zijn we nog lang niet van de zomerse temperaturen af!

De dinsdag begint frisser dan we gewend zijn met een graad of 14 en wat hoge sluierbewolking. De zon breekt er echter wel doorheen en er komen geleidelijk meer opklaringen. Er trekken daarna tussendoor wat plukken van middelbare bewolking over en er zijn ook wat stapelwolkjes, maar het blijft wel droog. De temperatuur zal stijgen tot een zomerse 26 of misschien wel 27 graden! De wind komt uit het droge noordoosten en is wat sterker dan op maandag waardoor er soms wat zandverstuivingen mogelijk zijn.

In de nacht naar woensdag zijn er wat buien mogelijk op de begrenzing van warmere lucht op hoogte en deze kunnen een klap onweer geven. Het koelt af naar 15 graden.

Woensdag overdag blijft het dan weer droog en is er dan geregeld ruimte voor de zon. Er ontstaan wat stapelwolken bij wederom een wind uit het noordoosten tot oosten waarmee droge landlucht wordt aangevoerd. De temperatuur loopt op deze laatste dag van augustus op naar zo'n 24 of 25 graden.

Net na de maandwisseling lijkt er iets te veranderen in het weer. Het blijft warm, maar door een lagedrukgebied ten westen van Frankrijk wordt de lucht ook onstabieler waardoor er enkele onweersbuien mogelijk zijn. Dit zou de eerste significante neerslag sinds lange tijd kunnen opleveren!

Opgesteld 29 augustus om 12:00 

Door: Nicky de Bruijn

Weerbericht (22-8-2022)

Created with Sketch.

Weerbericht Limburg voor de periode 23 t/m 25 augustus 

We krijgen weer een week met zeer warm zomerweer en de kans op een regionale hittegolf is zeker aanwezig, maar het is nog niet in kannen en kruiken. Bovendien is een hittegolf eind augustus vrij zeldzaam, doordat de zon niet meer zo hoog staat en de dagen snel korter worden. 

De dinsdag begint met enkele stapelwolken en brede opklaringen waarbij de zon veelvuldig schijnt. Doordat de lucht gedurende de dag vrij vochtig blijft, voelt het wat benauwd aan buiten de deur. De wind is vrij zwak uit het westen en het kan al rond de 29 graden worden, waarbij het spannend is of deze dag de eerste is van een reeks van 3 tropische dagen (30+) waardoor een regionale hittegolf mogelijk wordt. Er is in de middag kans op een lokale bui met een kleine kans op onweer. In de nacht koelt het af naar 15 graden en het blijft dan droog met brede opklaringen. 

De woensdag wordt een zeer warme dag met veel zon en slechts enkele kleine stapelwolken waaruit geen regen meer kan vallen. Een lagedrukgebied bij IJsland functioneert als een warmtepomp en stuwt aan de voorzijde tropische lucht naar onze omgeving. De wind wordt daarbij aflandig met een richting tussen oost en zuid. Het kan door deze ontwikkeling op deze dag maar liefst 31 graden worden. Donderdag lijkt het weerbeeld sterk op dat van woensdag en het ziet ernaar uit dat dat de warmste dag wordt uit de reeks en dan kan het 33 graden worden! 

Door: Nicky de Bruijn

Körsmis 2021 (18-12-2021)

Created with Sketch.

Körsmis 2021

Körsmis is alwèr öm te bäöke
Auk de dreej keuninge môtte aafhäöke
Mooge de herders met eur kudde schaope
neet miër beej det kiendje slaope

Wie wuurdt det kiendje toch geboore
Det waas veur ôs allemaol toch oétverkoore
Is det veur zien laeve al geboosterd.....?
Pappa en mama hebbe alles beejein geschoesterd

Öm ein huuske te zeuke en te vinge.
De woëningnoëd is groët, dao is ‘t dramme en dringe
Allein met tûmmere kinne weej ‘t neet opbringe
“Scheet op......, de weeën....., zeej kome en beginne....!!!

Laot ôs maar ein huuske kraake
Weej môtte ‘t toch saame gaon maake
Kom, den gaon we nao de biëste
Kinne we dao nag ein bietje fiëste

Kíek....!!! Pakke we dao det stalletje
Ein dink van niks...! Ein krotgevalletje...!
Máár.....ein plaetske vreej, ein kribke veur ôs kiendje.
Neet te geluive, écht waor...!!
Mamma kríegt ‘t zwaor.....

Zoë wuurdt in de vrúuge morge
Met Körsmis in Bethlehem
Eine nië variant geboore

Dae auk de ganse wereld
in bewaeging zet..........

Door: Jan Wijnhoven

Eerste impressie coffee 2 go bar (09-04-2021)

Created with Sketch.

Sinds 2 april heeft de TWP haar eigen Coffee 2 Go bar genaamd ‘Covid-19 Proef Bar’. De eerste dag kwam Omroep P&M langs om een reportage te maken van de bar. Dit leverde enkele grappige momenten op. De dekseltjes pasten niet, de koffie van de medewerkers van Omroep P&M viel om èn de TWP-banner viel door een windvlaag bijna op de cameraman. Achteraf is het een hele mooie reportage geworden. Er kwamen gelijk best veel mensen langs om een lekker bakkie koffie met smaak te nuttigen. Ook genoten ze van de lekkere cake en zelfgemaakte koekjes. De sfeer was erg gezellig en er is lekker gekletst. De keren erop waren ook erg gezellig en werden de gasten vergezeld door mooie muziek. De Coffee 2 Go bar is geopend op dagen dat het mooi weer is en er animo vanuit de bezoekers is om de bar te bedienen. Via onze social media laten wij weten wanneer de koffiebar geopend is. 

Klik hier voor de rapportage van Omroep P&M

De TWP heeft een website! (21-12-20)

Created with Sketch.

21-12-2020
Door een bezoeker van de TWP

De TWP heeft een website! 

Hallo en welkom op de website van de collectieve voorliggende voorziening in Maasbree genaamd de TWP.

Een collectieve voorliggende voorziening houdt in dat je ook zonder indicatie of diagnose bij ons terecht kunt voor dagbesteding.

Bij de TWP doen we allerlei activiteiten en wordt ook veel aandacht besteed aan het eigen initiatief nemen van de bezoekers. Voorbeelden van dergelijke activiteiten zijn: Muziek maken, knutselen, schilderen, houtbewerking, spelletjes, gezamenlijk lunchen & dineren en socializen.

Bij ons is iedereen uniek, iedereen wordt geaccepteerd voor zoals hij is. Dit is ook een van de dingen die wij het allerbelangrijkst vinden. 

Tevens staan wij nauw in contact met hulpverleners. Dit vinden wij belangrijk om goed in te kunnen schatten wat een bezoeker nodig heeft.

Ook heeft onze organisatie samenwerkingspartners waarmee we nauw samenwerken. In het verleden hebben bijvoorbeeld enkele bezoekers bij ‘De School’ geholpen met verschillende dingen. 

Vanzelfsprekend is ontwikkeling ook een belangrijk punt binnen de TWP. Zo zijn er bezoekers geweest die na de TWP een werkplek of een opleiding hebben gevonden. Maar ook binnen de TWP jezelf ontwikkelen, en hier steeds stappen maken, is super! Wij dragen hier graag ons steentje aan bij, en dit sluit ook aan bij onze visie.

Op onze website kun je onder andere onze medewerkers & vrijwilligers en onze samenwerkingspartners vinden. Kijk gerust rond!

Mochten er vragen zijn, dan zijn deze altijd welkom! Bekijk onze contactpagina voor de contactmogelijkheden.

Gedicht: TWP - Theaterwerkplaats voor het leven (30-12-2020)

Created with Sketch.

30-12-2020
Door Jan Wijnhoven 

TWP 
Theaterwerkplaats voor het leven

Wij komen hier samen met ons eigen verhaal
Ieder krijgt zijn plaats om te vertellen
Ieder luistert en soms vallen de schellen
Van je ogen en sta je onbedoeld voor paal

Ieder mag zichzelf zijn in alle vertrouwen
Ieder mag klagen met een diepe zucht
Ieder spreekt uit het hart en geeft lucht
Andere wijsheid om op voort te bouwen

Werkplaats voor de één, theater voor de ander
Ieder kruipt hier uit de diepte van het leven
Om de weg naar boven opnieuw te beleven

Theater van het leven, dáár zijn voor elkander
Muziek maken op gevoelige snaren
Levenslessen in je hartje bewaren......